fredag 2. juli 2010

Kristiansand - Udvår







Avgang Kristiansand torsdag 1. juli kl.13.00.
Hadde en fin seilas sydover med masse sol, men med vind midt imot så det ble noen kryss underveis.
Var litt usikre på målet, men skipperen fant underveis ut at vi skulle prøve å stoppe i et lite sund på øya Udvår ute i havgapet. Øya ligger værhardt til utenfor Søgne. Stedet viste seg å være en perle og med det flotte været bestemte vi oss for å bli der over natten.
Udvår er blitt brukt som uthavn for fangst og fiske. Særlig hummerfiske, og det er blitt sagt at søgnemannfolka brukte stedet for å komme unna stygge kjerringblikk...
Her er det ikke stor trafikk, men midt i sundet lå det en amerikansk seiler for anker. Det viste seg å være et eldre par fra Maine som hadde startet turen sin i 2004. De reiste fra Maine til Azorene i 2004. Brukte 11 dager på den turen og har siden reist rundt 3 mnd. hver sommer og besøkt de baltiske stater, Finland, Østersjøen, Skottland osv. Husker ikke mer av reiseruten deres... Iår var det Norge som sto for tur. Båten var en smekker 42 fots seiler ved navn Canty.
De fortalte at de hver sommer reiser rundt i 3 mnd. Etter det forlater de båten et sted for overvintring og reiser hjem. Neste år fortsetter de fra stedet der båten har overvintret. Artig!
Her er det godt tilrettelagt og det er bygd 3 fine brygger med god dybde. Vi ligger longside og rett bak en fjellknaus fant vi en flott grill sveiset fast til fjellet og et rundt bord med krakker. Vi koser oss glugg i hjel her og dermed ble det sent igår kveld også med bål på grillen der vi også stekte hvittingen Knut fikk tidligere på kvelden.


Det blåste endel i natt og vi var glad Cara ligger godt fortøyd. Spiste en god frokost på akterdekk og gikk deretter en tur rundt på øya. Terrenget er veldig kupert, men spennende. Men også her er det mye flått, så det er viktig å sjekke både kropp og klær etter uvedkommende gjester etter turen.
Fant et fint utkikkspunkt der vi satt og slappet av. Der så vi noe ganske stort som lekte seg ute i vannet. Trodde først det var seler, men tror kanskje det var niser eller småhval...? Spennende å se på var det ihvertfall.
Etter litt sløving på dekk har nå skipperen en liten overhaling i motoren
Knut tok seg forresten årest første bad her inne i bukta idag. Det var en kald fornøyelse på hele 14 grader!!

1 kommentar:

sidsel.hoivik sa...

Der kom bildene også. Så bra!